tiistai 28. elokuuta 2012

Tervehdys lukijoilleni!

Mökkimatkallamme ajoimme syväväylälle päin ja havaitsin kaukana tulevan suuren laivan. Kallavedellä emme ole suurempaa nähneet. Suurella tulijalla oli niin paljon vauhtia, että katsoin parhaaksi kääntää keulan sitä kohti, jottei reittimme risteytyisi. Laivan perästä olin lukevinani aluksen kotipaikan olevan St.John. Sen tarkemmin asiaa tutkimatta, ajattelin aluksen olevan jopa kotoisin Atlantin valtameren toiselta puolen New Foundlandista. Oli tai ei, kaukaa se on tullut. 

Valtameren ylitykseen liittyy hyvä ihmisen elämään liittyvä vertaus. Pieni suunnan muutos nyt, voi johtaa pitkän matkan päässä aivan eri paikkaan elämässä. Pelkästään kompassia seuraten ei valtamerta voi ylittää. Jos koko ajan seuraat samaa kompassilukemaa päädyt käytännössä joko pohjois- tai  etelänavalle. Navigoidessa on koko ajan on määriteltävä oma sijainti ja suunta kohteeseen.  Sitä elämäkin on. Oman elämän hahmottamista ja suunnan määrittelemistä.

Köyhä leskivaimo antoi kaikki rahansa temppelin uhriarkkuun. Nainen luotti täysin elämänsä Jumalan haltuun. Näin meidänkin tulee tehdä. Kun luotamme Jumalaan meillä on varma tieto sijainnistamme ja suunnastamme elämässä. Jeesus on varma suunnan näyttäjä elämässä. Jeesus on se suunta, jonka mukaan osaamme asettaa kaikki muut elämämme asiat kohdalleen. Ilman tietoa matkamme suunnasta olemme eksyksissä. Luotetaan elämässämme rakastavaan Taivaalliseen Isään ja elämämme todelliseen suunnan näyttäjään Jeesukseen.

Jeesuksen opetuksen mukaan me olemme toistemme lähimmäisiä ja tehtävämme on tukea toisiamme kaikissa elämän asioissa. Köyhä leski vaimo luopui kaikestaan toisten hyväksi ja antoi kaiken vähästään Jumalan käyttöön. Tästä aiheesta kirkoissamme ensi sunnuntaina saarnataan.

Tervetuloa kirkkoon kuulemaan Jumalan sanaa, yhdessä rukoilemaan  ja nauttimaan ehtoollista!