tiistai 21. elokuuta 2012



Hyvää tiistaita kaikille!

Seurakunta on olemassa Kristuksen ylösnousemuksen tähden! Tämä tulee muistaa kaikessa seurakunnan toiminnassa. Suunnaton riemu kuoleman voittamisesta on totta. Tätä sanomaa on pian julistettu noin 2000 vuotta. Jeesuksen ylösnousemus tapahtui vuoden 30 ajanlaskumme alusta tienoilla. Meille kristityille Jeesuksen voitto kuolemasta on uskomme perusta. Tieto tästä todellisesta ilosanomasta ei kuitenkaan enää ole uutinen. Jossain määrin voitaneen sanoa, että tieto ylösnousemuksesta on arkipäiväistynyt. Vai onko?

Kuolema puhuttelee väkevällä tavalla. Mitä lähemmäksi kuolema tulee, sitä enemmän se puhuttelee kuoleman äärellä olevaa ja surevia omaisia. Silloin tieto uskomme perustasta, Jeesuksen voitosta on paras lohdutus ja tulevaisuuden tuoja. Jeesus sanassaan on luvannut olla meidän tiemme, totuutemme ja elämämme. Jeesus lupaa myös itse noutaa meidät Taivaallisen Isämme asuin sijoihin ja huoneisiin. Tämä ilosanoma ei arkipäiväisty koskaan.

Elämämme monitouhuisuudessa joskus elämän tärkeimmät asiat saattavat välillä unohtua. Tämä on vaarana myös seurakunnassa ja sen toiminnassa. Mitä erillaisimmat velvollisuudet ja vastuut käytännön pyörittämisestä saattavat viedä niin paljon aikaa ja energiaa, että itse asia jää taka-alalle. Näin ei saa käydä seurakunnan pääasialle ilosanomalle Jeesuksen voitoista synnistä ja kuolemasta. Seurakunta on olemassa sitä varten, että se julistaa armon ja parannuksen sanomaa. Tehtävämme on luoda omalta osaltamme pala taivasta jo tänne maan päälle, koska olemme taivaan kansalaisia. Tehtävämme on julistaa lohdutusta kuoleman surua kokeville. Jeesuksen voitto kuolemasta antaa iankaikkisen tulevaisuuden ja toivon.

Hyvvee loppukesän jatkoo edelleen!

Terveisin, Matti