keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tervehdys lukijani!

Kirkkoherran virkaa hakevilta vaaditaan kirkon johtamistutkinnon suorittaminen. Tähän niin sanottuun johtamisen ykköskurssiin kuuluu psykologinentesti, joka antaa suuntaviivoja henkilön kyvyistä toimia toisten esimiehenä. Tämä vähimmäisvaatimus on ollut voimassa 2000-luvun alussa. Koulutus jatkuu kirkkoherroilla virassa ollessaan. Aiemmin kirkkoherrat johtivat lähinnä luontaisten kykyjen ja toisilta johtajilta saatujen mallien mukaan. Johtamisesta saatu palaute on edelleenkin kirkossamme summittaista. Joskus vieläkin tuntuu siltä, että jotkut kirkkoherrat tuntevat olevansa arvostelun ulkopuolella.

Johtamiskäyttäytyminen rakentuu johtajayksilön kyvyistä,kokemuksesta  ja koulutuksesta sekä käyttäytymisestä saadusta palautteesta.

Siellä Sotinpuron ampumaleirillä en voinut olla ihailematta nuorten varusmieskouluttajien toimintaa. Heidän toimissaan oli iskostuneet armeijan syväjohtamisen perusteet. Johtajan on osoitettava luottamusta ja oltava luotettava. Johtajan tulee kohdata johdettavansa yksilöllisesti. Johtajan on perusteltava toimensa ja ohjeensa älyllisesti stimuloiden ja inspiroivalla tavalla motivoiden.

Kaikki johtaminen on ihmisen johtamista. Jeesus johtaa meitä äärettömän viisaasti. Ajattele esimerkiksi ehtoolisen symboliikkaa. Pienessä palassa leipää ja tilkassa viiniä yhdistettynä Jeesuksen sanoihin me muistamme kaiken olennaisen. Jeesus on tullut johtamaan meitä tässä elämässä aina kuolemaan ja kuolemasta elämään.

Hyvää keskiviikkoa sinulle toivottaen, Matti