perjantai 24. elokuuta 2012

Tervehdys blogini lukijat!

Kirkkoherranvaalien jännitys tiivistyy. Teron vaalisaarna on jo kuultu ja tulevana sunnuntaina on Petrin vuoro. Minun vaalinäytteeni on sunnuntaina toinen päivä syyskuuta kello 10 Kallaveden kirkossa eli samassa paikassa kuin muillakin ehdokkailla aiemmin.

Moni seurakuntalainen on kysynyt minulta vaalisijojen merkityksestä. Tuomiokapituli laittaa virkaa hakeneet arviointinsa perusteella kokemuksen, koulutuksen ja tehtävään soveltuvuuden mukaiseen järjestykseen. Äänestystilanteessa vaalisijoilla on merkitystä vain silloin, jos äänet menevät ehdokkaiden kesken tasan. Kolmen ehdokkaan kesken ei tarvitse siis laskea äänioikeutettujen äänimäärästä prosentteja. Yksi ääni enemmän riittää tällä kertaa voittoon.

Voitto on jo se, että meillä on seurakunta ja sen ilosanoma. Vaalinäytteet ovat oikeita jumalanpalveluksia, joissa on myös mahdollisuus tutustua siihen kirkkoherran virkaan ehdolla olevaan pappiin ja ihmiseen. Jeesus antoi meille kaikille tehtävän rakentaa seurakuntaa. Kirkkoherra on kaikkien seurakunnan rakentajien innostaja ja palvelija.

Kallaveden kirkon kirkkosalin seinät on muurattu valkoisilla tiilillä. Tiiliä on paljon, eikä yksilöt niistä erotu. Jos yksikin niistä puuttuisi, se erottuisi. Jokainen tiili on siis tärkeä. Aivan kuten sinä. Sinulla on oma paikkasi seurakunnassa.

Takaseinään kirkkosalissa on kirkkorakennuksen konkreettisiksi kantaviksi elementeiksi rakennettu kolme ristiä. Syyttömän Jeesuksen risti peittoaa kahden syyllisen ryövärin ristit. Jeesus sovitti rinnallaan tuomittujen ryövärien ja koko ihmiskunnan synnit.

Tervetuloa aina kirkkoon kuulemaan ilosanomaa elämämme kantavasta voitosta synneistä ja kuolemasta!

Terveisin, Matti