torstai 9. elokuuta 2012

Tervehdys blogini selaajille!

Kotona ollaan taas. Karjalan Lennoston uusien alokkaiden ensimmäinen ampumaleiri oli hieno kokemus. Papin roolissa olin paikalla sotilaspappina tekemässä kirkon työtä puolustusvoimissa. Puolustusvoimain hyvästä tavasta tehdä työtä ilolla ja järjestelmällisesti voi sopivalla tavalla ottaa esimerkkiä kirkon työhön. Toisaalta sotilaspappien tehtävä kirkon edustajina on hyvä aina muistuttaa sotilaspalveluksen henkisistä, hengellisistä ja inhimillisistä puolista. Molemmissa järjestelmissä ihmiset ovat avainasemassa ja  siksi on hyvä tunnustaa jatkuva kehityksen tarve.

Kuvassa olen Vehmasmäen kirkon pihalla. Vehmasmäen kirkon tilanne on esimerkki Seurakunta Yhtymämme hitaasta tavasta toimia. Voisi ajatella, että Kallaveden seurakunta olisi ratkaissut korjaushankkeen omilla voimavaroillaan hyvinkin nopeasti. Näin kuitenkin edetään yhteisessä taloudessamme yhtymässä. Portaittain ja erillaisia ratkaisumalleja hakien, yhteiset voimavarat huomioon ottaen. Aina on toimittava tosiasioiden pohjalta.

Nyt tosiasia on se, että rahat ovat tiukalla. Yhtymässä on useita vastaavan kaltaisia tarpeita. Tosiasia on myös se, että Vehmasmäen kirkon tilanne huononee koko ajan.

Sekin on myös muistettava, että Vehmasmäen ympäristöön on muuttamassa lähivuosina tuhansia uusia seurakuntalaisia.

Näitä argumentteja meidän on tuotava esille luottamushenkilöinä ja viranhaltijoina yhteiseen iloiseen hyvän asiamme seurakuntaelämän päätöksentekoon.

Armeijan tapa toimia säästöjen edessä on viimeaikoina herättänyt paljon keskustelua. Säästöjä tehdään rajuilla toiminnan supistuksilla, jotta toiminnan ydin säilyy toimintakykyisenä.

Meille seurakunnassa ja kirkossa tilat ovat toimintaa tukemassa, mutta eivät ole itsetarkoitus. Kuopiossa kannamme hyvien taloudellisten vuosien rakennuskannan perintöä, jota meillä on nyt vaikeuksia maksaa. Tulevat ratkaisut on tehtävä myös tulevia polvia ajatellen. Millaisen rakennusperinnön me annamme lapsillemme? 

Olennaista on se, että rakennamme elämäämme Kristukseen turvaten yhdessä.

Hyvää torstaita sinulle toivottaen, Matti

P.S. Toivotaan vielä ihmettä Kupsille vieraspeliin!