sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Tänään sunnuntain myöhäisenä iltana voin toivottaa kaikille teille hyvää alkanutta viikkoa!

Loma jatkuu tai työt alkavat immeisillä. Kesä joka tapauksessa tuntuu jatkuvan lämpimänä. Tämän illan blogikuvassa on esillä Tervon suunnalla möyrynnyt mahtava ukkospilvi. Kuva on kesäisen heleä ja osoitus Jumalan luonnon äärettömästä kauneudesta.  

Tuonne Tervon suuntaan katsellessa, tuli mieleeni Kallaveden seurakunnan laajeneminen tänne Karttulaan asti Tervon rajalle. Toivottavasti karttulalaiset  ovat huokaisseet helpotuksesta kuntaliitoksen ja seurakuntaliitoksen jälkeen. Kaikki ei sittenkään muuttunut. Tavoite olikin seurakunnan osalta, että Karttulan seurakunnan pitkäaikaiset perinteet ja identiteetti säilyvät mahdollisimman hyvin. Samalla tuli ilo uuteen suureen Kallaveden seurakuntayhteyteen kuulumisesta.

Myönteisessä innostavassa yhteistyön hengessä voimme jatkaa seurakunnallisen aluetyön merkeissä. Karttula on yksi seurakuntamme neljästä seurakuntaalueesta, joilla on omat nimetyt työntekijät ja alueneuvoston jäsenet. Olkaa karttulalaiset rauhassa edelleenkin. Kirkon palvelut jatkuvat Karttulassa lähes entisellään. Kehitetään seurakuntaa ja kirkkoa yhdessä.

Kuntaliitokset jatkuvat ja tuovat uusia kysymyksiä eteemme. Ydin säilyy vaikka ympäristön hallintomallit muuttuvat. Edelleenkin rakennamme yhteisöjämme yhdessä kansalaisina, kuntalaisina ja seurakuntalaisina. Kirkon tehtävä on muistuttaa elämän perusarvojen pysyvyydestä muuttuvassa maailmassa. Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja huomenna.

Siunattua elokuun alkua sinulle! Terveisin, Matti