maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tervehdys hyvä lukijani tänään maanantain iltana!

Ensimmäinen leiripäivä on ohi Hirvijärven rippikoululeirillä. Rippikoululeirit ovat hienoja tilaisuuksia tehdä seurakunta tutuksi ja läheiseksi rippilapsille. Rippikouluun tullaan pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Yhtenä opetuksen teemana on se, että lapsuus on siinä iässä ohi. Nuoruus on ajankohtaista ja aikuisuuteen on vielä matkaa. Vapauden lisääntyessä myös vastuu omasta elämästä kasvaa. Rippikoulussa nuorta ohjataan rakentamaan elämää lujalle perustalle uskossa Jumalaan ja elämään seurakunnassa Kristuksen ruumiin jäsenenä. Rippikoulu on elämän koulu.
Konfirmaatiojuhlassa on iloista nähdä kuinka kirkko on täynnä konfirmoitavien läheisiä ja sukulaisia. Rippikoulu ja konfirmaatiojuhla ovat vahvoja suomalaisia perinteitä. Niiden suosio osoittaa, että seurakunnan ja kirkon sanomalla on merkitystä kansamme keskuudessa. Seurakuntalaiset haluavat elämänsä käännekohdissa viettää tuttuja perinteisiä kirkollisiatoimituksia.
Kallaveden seurakunnassa on viime vuosina ollut keskimäärin 16 rippikouluryhmää. Rippikoulutyö on merkittävässä roolissa työstämme erityisesti kesän aikana. Jokaiselle papilla ja nuorisotyönohjaajalla on vastuullaan kaksi rippikoulua vuoden aikana. Rippikoululeirien määrä kasvaa tulevina vuosina seurakunnassamme. Yhtenä  tulevaisuuden kysymyksenä on se, että kuinka saamme tukea muista seurakuntayhtymämme seurakunnista työntekijä voimavaroina rippikoulutyöhön ryhmien lisääntyessä. Tähän asti tukea on saatu erinomaisesti. Supistuvan talouden uhatessa yhtymän yhteisestä nuorisotyöstä lakkautetaan nuorisosihteerin virka, jonka yhtenä tehtävänä on ollut osallistua Kallaveden seurakunnan rippikouluopetukseen. Ratkaisu ensi kesänäkin varmasti löytyy ja kaikkiin ryhmiin saadaan riittävä henkilökunta.
Kallaveden seurakunnan kirkkoherran yksi tärkeimmistä tehtävistä on yhdessä luottamushenkilöiden kanssa suunnitella ja valvoa Kallaveden seurakunnan etujen toteutumisen tasapuolisuutta muihin seurakuntiin nähden seurakuntayhtymän päättävissä elimissä ja johtoryhmässä. 
Seurakuntayhtymä tulee olla siis positiivisesti hallussa kirkkoherralla. Siihen haltuun ottoon ei pidä kuvitella pystyvänsä yksin. Luottamushenkilöt seurakuntaneuvostossa ja kirkkovaltuustossa ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita työtovereiden kanssa, kun muodostetaan sitä näkemystä, jolla neuvotteluun muiden seurakuntien vastuuhenkilöiden kanssa lähdetään. Seurakuntayhtymän mielenkiintoisena tehtävänä on ajaa kaikkien seurakuntiensa yhteistä etua. Kallaveden seurakunnan kirkkoherran positiivinen tehtävä on osoittaa ja löytää luottamushenkilöiden kanssa ne kohtuulliset voimavarat yhteisestä seurakuntayhtymän taloudesta, jotka yhteisen edun nimissä kasvavalle Kallaveden seurakunnalle kuuluvat. Pidetään siis seurakuntayhtymä iloisesti hallussamme! 

Hyvää ja lämmintä siunattua kesän jatkoa sinulle!  Rippileiriterveisin, Matti