keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Tervehdys keskiviikkona teille kaikille!

Kallaveden seurakunnassa on vuosikausia tehty monipuolista seurakuntatyötä.

Nyt uutena lapsi- ja perhetyön pappina ihailen sitä panosta, jonka lastenohjaajat perhekerhoissa ja päiväkerhoissa tekevät nuoren polven kristillisessä kasvatuksessa.

Usein olen kuullut sanottavan, että Kallaveden seurakunnassa keskitytään perustyön tekemiseen hyvin. Näin tulee olla tästäkin eteenpäin.

Minulla on kuitenkin sellainen tuntuma, että perustyön lisäksi tarvitsemme lisää näkyvyyttä ja uusia toiminta-ajatuksia.

Itselläni on pyörinyt ajatuksiana esimerkiksi ostoskeskuksissa tehtävä ihmisten tapaamistyö. Viranhaltijoiden tulisi siis olla näkyvästi ihmisten arjessa tavoitettavissa. Tämän tyyppisestä työstä on esimerkkejä muualta Suomesta. Liikutaan siellä missä "kalat liikkuvat ja käyvät pyydykseen". Kirkkoherran toimisto voisi olla jonkin aikaa sijoitettuna, vaikka Kolmisopen ostoskeskuksen yhteyteen.  

Jumalanpalveluksien jälkeen olisi aina hyvä tarjota kirkkokahvit. Siellä elämää voisi jakaa keskustelun merkeissä ja viipyä hetken rauhassa ennen kotiin paluuta.

Seurakunnan elämä on jakamista. Jumalan hyvien lahjojen toisillemme tasaamista. Yhdessä voimme kehittää seurakuntaa ja olla valmiita tuomaan ideamme ja tekemisemme. Mitä sinä toivot seurakunnalta? Mitä sinä voit antaa seurakunnalle?

Nyt tällä viikolla on sinulla historiallinen mahdollisuus äänestää kirkkoherran vaaleissa. Koko viikon klo 9-18 Kallaveden kirkolla ja Karttulan seurakuntakodilla on ennakkoäänestys käynnissä. Ennakkoäänestys toteutetaan myös torstaina 13.9. klo 14-19 Vehmasmäen kappelilla, Petosen seurakuntatalolla, Hirvilahden kappelilla ja Syväniemen pappilassa.

Mikäli koet, että voit kannattaa minua vaaleissa, niin pyydän, että linkität tätä sivuani ja www.facebook.com/matti.pentikainen.18 sivuani kallavetisille ystävillesi. Ja sitten mikä tärkeintä! Käykää kaikki äänestämässä!

Kiitos jo nyt tuestasi, luottamuksestasi ja kiinnostuksestasi! Terveisin, Matti